TEA POT PENDANT 1
Original BTC

(H-50111)

det är lite Alice i Underlandet över denna lilla taklampa i vit benporslin i form av en tekanna. perfekt över ett matbord, i ett köksfönster eller i ett café.

* material: benporslin, textilkabel
* storlek: d20 h21 cm, 150 cm kabel
* max 11 W E27
* beställningsvara, beräknad leveranstid 6-8 veckor

2.195:-

SLUT I LAGER

Share |


När Peter Bowles köpt en nedläggningshotad porslinsfabrik i Stoke-on-Trent för att få delar till sina lampor, så var steget inte långt till att göra en taklampa inspirerad av de tekannor som producerats där sedan 30-talet.

Om Original BTC:

Original BTC grundades i början av 1990-talet när Peter Bowles fick snilleblixten att tillverka lampor för hemmiljö inspirerade av gamla industrilampor.
Idag finns det massor av efterföljare och kopior på deras modeller, det mesta tillverkat i Kina. Original BTC har dock envist behållit all produktion i Storbritannien och för att få tag på delar har Peter Bowles köpt upp nedläggningshotade företag på löpande band och därmed räddat både arbetstillfällen och viktiga delar av Storbritanniens industriarv.


Vill du veta mer om denna eller andra produkter i vårt sortiment? Ring oss gärna på 040-505086 eller maila oss på info@hipstore.se. Vår fysiska butik på Friisgatan 16 i Malmö har begränsade öppettider just nu eftersom vi kommer att integrera den i Tapetorama och ändra en del på sortimentet.

Om Hipstore:

Hipstore är en del av Tapetorama och är en fristående inredningsbutik med fokus på retrodesign och hållbarhet. Många av de designers och märken vi representerar är vi först med i Norden.